Cu ce te ajuta un curs de trainer (Formator de formatori) ?

În primul rând pentru a deveni un trainer autorizat, iar absolvirea cursului îți oferă suportul legal, astfel spus vei putea practica meseria de trainer (formator). Obținerea unui certificat, recunoscut la nivel național a competențelor dobândite este o primă condiție pentru a putea să susții un curs din postura de trainer.
Dacă ai deja un domeniu de activitate în care deții o vastă experiență, participând la curs poți deveni îndrumătorul celorlalți care își doresc să se perfecționeze în domeniu. Chiar dacă ești la început de drum profesional, un asemenea curs îți sporește șansele de reușită în domeniul pe care îl urmezi și în care poți deveni din ce în ce mai bun. Cursul de specializare Formator de formator/ Trainer of trainers, îți aduce un plus major în dezvoltarea ta profesională, deschizând mai multe oportunități în viitorul apropiat.
Cu toate că pare a fi un lucru simplu, lucrurile se schimbă atunci când vei și experimenta din postura de trainer. Este nevoie de o serie de ingrediente secrete pentru reușită în acest sens. În cele mai multe situații reușita poarta amprenta personală, însă liniile generale tind spre: pasiune pentru această meserie, dezvoltare proprie continuă, care presupune deschidere spre tot ce e nou, dorința proprie de perfecționare. Vei vedea cât de armonios se îmbină ideile proprii cu cele ale oamenilor cu care vei interacționa. Sunt esențiale abilitățile de comunicare, vei asculta pe cei din jurul tău și vei empatiza cu aceștia, dar vei și învăța să fii flexibil în fiecare activitate pe care o vei întreprinde!