Cum te poate ajuta asertivitatea să te dezvolți

Noul stil de viață al oamenilor presupune o serie de schimbări majore. Este vorba despre viteza cu care se desfășoară evenimente, despre amalgamul de informații și evoluția tehnologiei, care face parte integrantă a activității de zi cu zi. În noua ordine cotidiană, în care imprevizibilul își pune amprenta asupra tot ce ne înconjoară, este deosebit de important să fim receptivi la tot ce se întâmplă în jurul nostru, de a comunica și colabora eficient, de a ne expune punctul de vedere fără a-i agresa pe cei din jurul nostru.

Aceste aspecte sunt deosebit de importante în viața personală pentru a nu crea dispute cu cei apropiați nouă și pentru a se ține cont de ceea ce avem de spus. Însă, atunci când ne raportam la mediul de lucru și raporturile pe care le avem cu colegii, lucrurile pot deveni mai sensibile, iar conflictul poate izbucni de la cea mai mică scânteie, afectând relațiile profesionale și roadele muncii depuse.

În mediul de lucru actual, se pune un accent deosebit asupra interconectării oamenilor, munca în echipă fiind considerată a fi cea mai prielnică mediului de afaceri și aducătoare de avantaj competitiv.

Întrebarea este: Cum reușim să ne susținem propriile păreri, fără a deveni agresivi față de colegii noștri, pentru a ajunge la cele mai bune decizii?

Soluția este reprezentată de recurgerea la asertivitate, mai precis, de a face eforturi de a ne dezvolta asertivitatea. Acest lucru este posibil prin urmarea unor cursuri specializate de asertivitate, disponibile chiar și în format online, așa cum este și cursul FII ASERTIV, pe care îl găsești aici.

Bazele pentru a deveni aservi pot fi puse în cadrul unui curs, pentru a afla cum trebuie să procedezi în anumite momente,  însă este nevoie și de exercițiu zilnic pentru a reuși să fim asertivi indiferent de situația în care suntem puși, ținând cont de principiile de bază ale acesteia.

Principiile de bază ale stilului asertiv sunt:

– comunicare eficientă, care presupune transmiterea unui mesaj, recepția acestuia  și feedback. Trebuie să transmitem ceea ce gândim prin cuvinte sau prin limbajul non verbal, pentru a fi receptat mesajul în mod corect. Urmarea este primirea unui răspuns sau obținerea rezultatului dorit (schimbarea atitudinii, a comportamentului, modificarea unei situații);

– a nu fi agresiv, cei din jur de asemenea au propriile convingeri, reușita este reprezentată de  găsirea unui punct comun;

– atitudinea deschisă și sinceritatea, trebuie să fim deschiși față de cei din jurul nostru, fără a-i constrânge, să fim sinceri în ceea ce le expunem și să le descriem motivele care stau la baza deciziilor noastre.

Cu siguranță a fi asertiv reprezintă o provocare pentru fiecare din noi, însă succesul se regăsește în fiecare pas pe care îl facem în acest sens și fiecare decizie pe care o luăm privitoare la dezvoltarea noastră personală și profesională.