FINANTARE IMM-URI: INFORMATII SI INDRUMARE PENTRU AFACEREA TA!

Aspecte cheie pentru pregatirea aplicatiei prin program StartUp Nation 2017

 
Liliana
Aspecte cheie pentru pregatirea aplicatiei prin program StartUp Nation 2017
by Liliana Lucaciu - Monday, 26 February 2018, 3:53 PM
 

Sunt multe aspecte importante pentru a finanta un StartUp prin programul STARTUP Nation. Acest forum va ofera o sinteza aspectelor pe care le-am identificat noi de-a lungul multor ani de experienta de lucru cu intreprinzatori pentru demararea si dezvoltarea afacerilor.

1. O idee de afacere clara, Trebuie sa va intelegeti afacerea, sa simititi afacerea si modul in care puteti sa vindeti, sa produceti si sa faceti profit.

2. Verificati in ce masura vi se potriveste STARTUP Nations  pentru ideea de afaceri pe care o aveti. Nu aplicati doar pentru a obtine o suma de bani nerambursabili, aplicati doar pentru a va dezvolta afacerea. Aceasta atitudine va va ghida sa includeti in aplicatia de finantare exact ceea ce are nevoie afacerea dumneavoastra si astfel sa puteti implementa un proiect eficient.

3. Verificati daca sunteti eligibil pentru finantarea prin STARTUP Nation.

- verificarea eligibilitatii firmei;

- verificarea activitatii (codul CAEN);

- verificarea eligibilitatii costurilor.

4. Verificati punctajul pe care  il aveti. La un punctaj mic sub 80 de puncte riscul de a nu primi finantarea poate fi semnificativ. Va asumati riscul costurilor cu pregatirea proiectului (costul consultantilor, timpul si efortul personal, etc)?

5. Consultati-va cu alti intreprinzatori care au experienta unor proiecte similare, sau apelati la consultanti, pentru a va ghida in procesul de planificare a afacerii si proiectului. Experienta anterioara va poate ajuta sa evitati erori si sa va maximizati punctajul si sansele de finantare.