Finanțare prin ajutor de stat

Se deschide sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere că, în prezent mai sunt în analiză 29 de cereri de acord pentru finanțare, depuse până la data de 03.02.2022 și ca urmare, nu se poate stabili cu exactitate valoarea bugetului rămas, din valoarea bugetului total al schemei de ajutor de stat, se stabilește pentru acestă sesiune un buget în valoare de 700 milioane lei.

În funcție de proiectele depuse și rezultatele analizei acestora, bugetul sesiunii va fi majorat până la atingerea bugetului total al schemei de ajutor de stat în valoare de 6.380 milioane lei, odată cu aprobarea rectificării bugetului de stat aferent anului 2022, din care vor fi deduse sumele angajate deja prin acordurile pentru finanțare emise până la acea dată.

Sesiunea are o durată de 30 zile lucrătoare.

Ca urmare, cererile de acord pentru finanțare se pot depune, la Registratura Generală a Ministerului Finanţelor,Bd.Libertăţii nr.16, sector 5, București, menţionându-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.807/2014” până la data de 26.07.2022 inclusiv.

Pentru detalii și informare ne puteți contacta la adresa de e-mail office@lideea.eu și la numărul de telefon 0744 219 348.